fbpx

Villoeco Hälsohuset

Varmt välkommen till Villoeco HÄLSOHUSET som öppnade sin dörr den 1 december, 2023 i Märsta Centrum. Närmare bestämt på Stockholmsvägen 17C, precis brevid Villoeco Hälsokostbutik. En perfekt kombination med hälsokostprodukter och behandlingar vägg i vägg! Vi erbjuder hälsa och friskvård för hela människan. Vi inkluderar den fysiska kroppen såväl som de mentala, känslomässiga och själsliga dimensionerna av ditt varande. Allt ifrån aromaterapi, healingsessioner, klangskålsmediationer till olika sorters yoga, pilates, frigörande dans, trumresor, kundalini shaking, givande föreläsningar och workshops samt mycket mer! Många av våra spännande behandlingar stärker immunförsvaret på cellnivå och ger dig möjligt att återhämta dig mer effektivt. Kom till oss för att ge dig själv en stärkande upplevelse för både kropp, knopp och själ.

villoeco hälsohuset Märsta sigtuna
villoeco hälsohuset Märsta yoga pilates healing meditation
villoeco hälsohuset Märstavilloeco hälsohuset Märsta

Hälsohuset Villoeco i Märsta erbjuder behandlingar som stärker immunförsvaret, ger avkoppling och återhämtning – något de flesta av oss behöver. Kom och prova olika massagebehandlingar, pilates, yoga, reiki, japansk akupunktur, meditation, sound healing med kristallskålar och gongbad.

Kort om våra behandlingar:

Aroma healing massage

En ljuvligt sinnlig massage, med eteriska och vegetabiliska oljor av hög kvalité anpassade efter dina behov. Massagen är rytmisk, lugn och djupt avkopplande. Dofterna av eteriska oljorna har också sin verkan via doftsinnet, medan du tar emot helkroppsmassage från topp till tå.

Aroma Healing massage kan: Ge lugn och avslappning på djupet, både fysiskt och psykiskt Ge näring och lyster åt huden Lindra smärttillstånd Öka livskraft & livslust.

Pilates

En klass där vi stärker coremuskulaturen inifrån och ut. Vi arbetar i ett fokuserat meditativt flow där vi når den riktigt djupa coremuskulaturen. Samtidigt utmanar vi balansen och ökar rörligheten i ryggrad, bröst och höfter framförallt för att bygga en stark, hållbar och fin hållning.

Shaking Flow Meditation

Klassen inleds med sköna skakningar och frigörande dans som sedan går över i mjukt flödande yoga positioner. Avslutas med meditation och avslappning (savasana).

Reiki

Denna behandling är i grunden en Reikibehandling, och kan även inkludera örter och kristaller. En mjuk, fridfull och avslappnande behandling där terapeuten lägger sina händer på olika delar av kroppen för att öka energiflödet. Kroppen svarar med att utsöndra hormoner för välbefinnande, avslappning och smärtlindring vilket bidrar till att kroppens självläkningsförmåga ökar. Behandlingen verkar både på det fysiska och själsliga planet och fyller på med energi. Du ökar ditt kroppsmedvetande och känslan av att vara här och nu. Du ligger fullt påklädd på en bänk under behandlingen. Denna kombinerade healing behandling passar dig som inte vill eller kan ta en vanlig kropps- eller massagebehandling, vill ha en stressreducerande behandling med mjuk beröring eller vill jobba djupare på ett holistiskt plan med mentala aspekter och känslornas påverkan på kroppen.

Vinyasa Core Strengthening Yoga

En yogaklass där vi stärker coremuskulaturen inifrån och ut och samtidigt ökar rörligheten i kroppen, förbättrar hållningen och utmanar balansen! En lekfull klass där du får möjlighet att utvecklas utifrån din individuella nivå och dagsform.

Yin Yoga

Yinyoga är en mjuk och meditativ yogaform som aktiverar det parasympatiska systemet (lugn-och-ro hormonerna aktiveras). Vi stannar en längre stund i varje position, minst 3-5 min. Yinyoga är extra välgörande för dig med stelhet och smärtproblematik i kroppen eller om du känner dig trött och/eller har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar mm. Eller helt enkelt bara känner ett behov av att fylla på med energi och komma ner i varv. Under den mörka årstiden yogar vi i skenet av levande ljus och alltid till rogivande musik. Vid varje yogatillfälle bjuds det på en kopp örtte! För vem Alla nivåer är välkomna! Det finns en nivå för alla, Therése ser till att alla får ut det bästa utifrån sin egen dagsform. Kom o testa!

Sound Healing

Sound Healing är en kraftfull form av ljudterapi, som uppnås genom emission av höga vibrationsfrekvenser, menade att vägleda sinnet, kroppen och själen in i djup avslappning, där helande kan äga rum varhelst det är nödvändigt. De är ett överlägset sätt att slappna av som kan hjälpa oss att stressa ner, fräscha upp och släppa taget om allt som inte längre tjänar dem. Under Sound Healing session Lina använder Kristallsångskålar och andra moderna instrument som kan läka och förvandla kroppen och sinnet. Frekvenserna från kristallskålarna får dina chakran att komma tillbaka in i balans och när du blir balanserad kommer ofta en känsla av ett välbefinnande, vilket skapar djup harmoni inom dig. Vibrationerna som skapas av skålarna balanserar inte bara chakrasystemet, utan de hjälper också till att koordinera/harmonisera varje cell i kroppen. Under tiden man balanseras av skålarna, så kan både fysiska och mentala känslor uppstå och de kommer upp med anledningen av att de inte är i balans inom dig och behöver hanteras. Utöver detta, så hjälper vibrationerna också till med att ta bort mentala blockeringar, frigör negativa energier och främjar vår mycket viktiga djupsömn.  Kom till en lugnande och balanserande upplevelse och upptäck de kraftfulla effekterna med energy healing under en Sound Healing session med Lina Åsén.

Japansk akupunktur

En akupressurliknande akupunktur där nålen inte penetrerar huden utan endast hålls mot huden. Nålarna som används  är av guld och silver och heter Teishin. Metoden är helt smärtfri och lämpar sig bra för de som känner obehag inför nålar. Metoden passar även bra för personer som är känsliga, har nedsatt immunförsvar samt lider av depression och ångest. Denna japanska metod har varit etablerad sedan 1600-talet.

Gongbad

Ett fantastiskt sätt att komma ner i varv! Ljudvågorna påverkar sinnet, vilket gör att man kan hamna i ett läge mellan sömn och vakenhet, vilket i sin tur stillar tankarna. Detta tillsammans med Gongens vibrationer som går in i kroppen, hjälper kroppens självläkande förmåga att lösa upp spänningar och stress. Efter ett Gongpass känner man sig ofta avslappnad och kan ta tag i saker med ny energi!

Gong (eller Gong-Gong) är ett instrument som har funnits i över 5000 år. Gongen spelas ibland som avslutning på yogapass och har de senaste åren även blivit mycket populär på Yogafestivaler som helt egna pass där man bara spelar Gong. Gongen ingår i begreppet Sound Healing (Helande ljud) där också klangsklålar (klangresor), ljudning, toning, musikterapi m.m. ingår.

Om oss utövare:

Therése Höjermark villoeco hälsohuset Märsta sigtuna yoga pilates aromamassage

Therése Höjermark är afrikansk dansinstruktör, massageterapeut, yoga- och pilateslärare sedan 20 år tillbaka. Therese brinner för välmående, träning och hälsa och har alltid varit intresserad av rörelseträning av olika slag. Har genom livet varit aktiv inom truppgymnastik och ridit i över 10 år då hon även hade egen häst. Är en aktiv 3 barnsmor som anser att träning ska vara roligt och lustfyllt!

Therése utför Yin yoga, Pilates, Vinyasa yoga och Shaking Slow Flow Meditation klasser, samt jobbar med aromamassage.
Följ henne på instagram: yogatess.mindfulness eller Therése Elisabeth Höjermark på Facebook, för inspiration och mer info.

Lina Åsén villoeco Hälsohuset Märsta sigtuna aromamassage reiki sound healing

Lina Åsén har över 10 års erfarenhet om själens, kroppens och sinnets läkning. Hon är bl.a. massage- och SPA-terapeut, Reiki Master, hälso- och samtalscoach. Lina har samlat på sig värdefull kunskap inom själens, kroppens och sinnet läkning. Lina har funnit meditation som en metod för inre helande, välbefinnande och harmoni. Intresset har drivit henne att leda kvinnor i cirklar och arrangera retreat och slutligen har hon börjat arbeta som heltids terapeut för helande. Lina bjuder in er till cirklar, ceremonier och workshops, antingen individuellt eller för små grupper, med avsikten att skapa kärleksfulla rum fyllda med kreativ kraft, andlig närvaro, gemenskap och intuitiv tillväxt.

Lina har kunskaper och erfarenheter från dessa kurser:

 • Nature’s Medicine Project-träning med fokus på aromaterapi och intuition, skapande av hållbara naturliga företag och att leva sin passion, samt utveckling av egna massage- och helande behandlingar.
 • Massage- & Spaterapeut.
 • Reiki Master genom USUI SHIKI RYOHO-träning.
 • Utbildning inom psykoterapi.
 • Utbildning inom hypnos och NLP.
 • Utbildning som samtals- och hälsocoach, och mycket mer.

Läs mer https://healinglotus.se

Mattias Sundman villoeco hälsohuset Farsta gongbad sigtuna

Mattias Sundman är utbildad Gongmästare och MEM Gong-Yogalärare, sprider Gongens härliga ljud och vibrationer på flera olika platser, mässor och festivaler.

Mattias är väldigt intresserad av hur ljud och vibrationer påverkar på kroppen. Det intresset började med att han vart visad bilder av Shervin Boloorian på hur celler och cancer-celler påverkas av ljud (forskning från 80-talet av Fabien Maman). Detta ledde honom lite senare in på Gong och Gongavslappning (eller Gongbad som det också kallas). 
I maj 2015 gick Mattias en kurs i MEM GONG-Yoga Level-1 för att lära sig mer om Gongen och integrera den i Yoga-pass. Snart köpte han sin första lite större Gong – en Symphonisk Gong från Paiste på 38″ (95cm).
Mattias har som mål att sprida Gongens härliga ljud och vibrationer i hela Stockholmsområdet, därför erbjuder han regelbunden Gongavslappning, längre Gongbad, special pass och är med på mässor och festivaler. Mattias håller Gongbad pass på Villoeco Hälsohuset också varje månad.

Läs mer: http://www.feelthevibes.se

Tobias bäckman villoeco hälsohuset japansk akupunktur

Tobias Bäckman följer dr Bears lära och driver den enda akupunkturmottagningen i Sverige med en unika metod – japansk akupunktur.

Tobias kom i kontakt med akupunkturen första gången när han plötsligt  förlorade hans färgseende under sommaren 2005. Med hjälp av akupunkturen fick han tillbaka sitt färgseende och där tog hans intresse fart. Tobias arbetade vid den här tiden som undersköterska i Östersund men valde att flytta till Stockholm för att studera akupunktur vid Akupunkturakademin. Under utbildningen fick Tobias genom en av hans lärare upp ögonen för den nållösa och smärtfria japanska akupunktur som han använder idag. 

​Kurser och utbildningar:

 • Japansk Ötrmedicin 2022 och framåt 
 • NIA “Non Invasive Acupuncture”, Jogi Karpinski, 2020
 • Japansk akupunktur system, Dr Bear, 2019
 • Japansk akupunktur study group med David Toone 2019 och framåt
 • Akupunktur Akademin, 2014-2017
 • Clinical & Practical Moxibustion Course, Suzanne Robidoux, 2017
 • Japansk Study group med Taizan Meguro, 2017
 • Mat som Medicin, Peter Torssell, 2016
 • Japansk Study group, Sven Holm 2016 och framåt.
 • Avancerad Puls diagnostik, Peter Torssell, 2015

Läs mer: https://www.leivasakupunktur.com

villoeco hälsohuset Märsta sigtuna toa pilates gongbad meditation

Välkommen att boka klasser och behandlingar via BokaDirekt
Villoeco Hälsohuset

eller besök oss på Villoeco Hälsohuset, Stockholmsvägen 17B-C, 19530 Märsta.

Cookie instälningar
Obligatorisk
Obligatoriska cookies hjälper till att göra en webbplats användbar genom att göra möjligt grundläggande funktioner som sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen. Webbplatsen kan inte fungera korrekt utan dessa cookies.
Funktionella
Funktionella cookies gör at en webbplats kan komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen beter sig eller ser ut, till exempel ditt föredragna språk eller region där du befinner dig. Funktionella cookies är för närvarande oanvända.
Statistiska kakor
Statistiska cookies hjälper webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla in och rapportera information anonymt. Statistiska kakor är för närvarande oanvända.
Marknadsföringscookies
Marknadsföringscookies använd för att spåra besökare på webbplatser. Avsikten är att visa annonser som är relevamta och engagerande för den enskilda användaren och Marknadsföringscookies är för närvarande oanvända.

Artikeln har lagts till i kundvagnen

Fortsätt handla Till kassan