Den känsliga huden runt ögonen har unika behov, vilket gör det ännu viktigare att välja en ögonkräm som är speciellt utformad för detta område. Från anti-aging peptidögonkrämer för rynkor till koffeinögonkrämer som hjälper till att synligt minska svullnader, dessa hudvårdsprodukter finns i många former. Lär dig mer om fördelarna med att använda en ögonkräm, inklusive hur och var du ska applicera ögonkräm. Vi ger tips för att välja den perfekta ögonkrämen för alla hudtyper och problem.

Forskningar visar att huden runt ögonen inte bara är den tunnaste huden i ansiktet, utan på hela kroppen. Eftersom området inte skyddas av underhudsfett är denna del av ansiktet oerhört känslig. Dessutom är den i ständig rörelse och utsätts för solens skadliga strålar. Dessa faktorer kan göra huden runt ögonen mer “rynkbenägen” och mottaglig för synliga tecken på åldrande och trötthet – inklusive torrhet, svullnader, mörka ringar, glåmighet och fina linjer. Då är här en riktad ögonkräm kommer in i bilden. Läs vidare för att ta reda på vad en ögonkräm gör, och varför ögonkräm är ett viktigt steg för att bibehålla ett ögonområde som ser slätt, återfuktat och ungdomligt ut.

Vad gör en ögonkräm?

Ögonkrämer är återfuktande produkter som har formulerats med tanke på de specifika behoven hos ditt känsliga ögonområde. Att lägga till en ögonkräm i din dagliga hudvårdsrutin kan hjälpa till att hålla huden återfuktad för att förhindra torrhet. Samtidigt som det hjälper till att upprätthålla en hälsosam hudbarriär och främja en hud under ögonen som verkar slätare, fylligare och fastare. Vid konsekvent användning som en del av din dagliga hudvårdsrutin kan ögonkrämer också bidra till att minska flera tecken på åldrande och trötthet runt ögonen, och ge viktig fukt och vård till detta ömtåliga område.

Fördelarna med att använda en ögonkräm villoeco

Kan jag använda min fuktighetskräm för ansiktet som ögonkräm?

När det gäller fuktkrämer är det viktigt att komma ihåg att dessa produkter inte är en universallösning. Även om de kan verka utbytbara vid en första anblick, kan ögonkrämer och ansiktskrämer vara formulerade mycket olika – inklusive varierande ingredienser, texturer och koncentrationer. Därför är det inte säkert att din ansiktslotion, kräm eller salva är lämplig att använda runt ögonen. Läs alltid noga på produktetiketten för att avgöra om din fuktighetskräm är formulerad för användning på hela ansiktet, inklusive det känsliga ögonområdet.
Fungerar ögonkrämer?

Det korta svaret är ja! Alla kan dra nytta av att inkludera en återfuktande ögonkräm i sin dagliga hudvård. Hur effektiv en ögonkräm är beror dock på om du väljer en produkt som har formulerats av experter för att passa din hudtyp och dina problem. Viktig del är också den ingredienslista som innehåller i varje ögonkräm. Ju naturligare desto bättre!

Är ögonkräm nödvändigt?

Hudterapeuter rekomenderar att du lägger till en ögonkräm i din ögonvårdsrutin för att få en hud som ser frisk ut, särskilt om du märker synliga förändringar i huden runt ögonen. Beslutet att använda en ögonkräm kan variera beroende på individens preferenser och behov.
Måste jag vara i en viss ålder för att använda ögonkräm? Fördelarna med att använda en ögonkräm?

Det finns ingen exakt ålder då du bör börja använda en ögonkräm. Dessa produkter finns i en mängd olika formler för hudproblem som kan påverka ett brett åldersspann – inklusive mörka ringar, svullna ögon, fina linjer och rynkor. Om du är osäker kan en certifierad hudterapeut erbjuda personlig rådgivning om de bästa typerna av ögonkrämer att införliva i din hudvårdsrutin i alla skeden av livet.

Fördelarna med att använda en ögonkräm?

Det finns många anledningar till varför du kanske vill överväga att lägga till en återfuktande ögonkräm i din hudvårdsrutin. Oavsett om du vill bekämpa påsar under ögonen eller minimera rynkorna vid kråksparkarna finns det olika alternativ. Här är bara några av fördelarna.

1. Minska uppkomsten av mörka ringar och svullnader.

Om du är mest bekymrad över svullna, trötta ögon och mörka ringar kan det hjälpa att lägga till en ögonkräm i din rutin. Man får välja en icke-fetande, snabbabsorberande ögonkräm som kan användas två gånger dagligen för att minimera mörka ringar och svullna ögon.

  1. Ge fukt hela dagen till ögonområdet.

Den ömtåliga huden runt ögonen är mer känslig för torrhet. Det viktigt att hålla detta område ordentligt återfuktat med en lätt, men ändå extra fuktande ögonkräm som ger fukt hela dagen.

  1. Förbättrar utseendet på fina linjer och rynkor.

Flera studier stöder ögonkrämer som en effektiv metod för att förbättra jämnheten och utseendet på större rynkor runt ögonen. Eftersom torrhet i detta område kan göra att synliga ålderstecken blir mer uttalade, ger rätt ögonkräm fuktgivande fördelar. Det kan hjälpa huden att behålla fukt och se fylligare ut, med mindre synliga fina linjer och rynkor.

Hur man applicerar ögonkräm?

Konsistens är nyckeln om du vill dra full nytta av fördelarna med en ögonkräm. Även om varje persons dagliga hudvårdsregim kan skilja sig åt, bör ögonkrämer vanligtvis appliceras efter rengöring och toning. I denna ordning: rengöring, toner, ögonkräm, serum och fuktkräm.

För att använda ögonkräm, fördela krämen på ringfingret och applicera i små prickar runt hela ögonkonturen två gånger dagligen. Blanda försiktigt in ögonkrämen på hela ögonområdet – inklusive området under ögonen, kråksparkarna, ögonlocket och brynbenet – med uppåtgående rörelser tills krämen är helt absorberad. När krämen absorberats följer du upp med resten av din hudvårdsrutin. Undvik alltid direktkontakt med ögonen och skölj noggrant med vatten om du kommer i kontakt med ögonen.
För personliga råd om hur du väljer den perfekta ögonkrämen för din hudtyp är det alltid bäst att ställa alla frågor till en certifierad hudterapeut.