Värdefullt redskap under yoga och meditation

Eteriska oljor öppnar upp för en magisk inre resa. Du kan skapa olika sinnesstämningar med hjälp av dofter från växtriket.

Dess effekter är stärkande, centrerande, jordande och upplyftande.

Rena eteriska oljor höjer frekvensen i kroppen och hjälper kroppen att läka på cellnivå. Hjälper till att rensa ut slaggprodukter i systemet.  Det är då viktigt att få i sig ordentligt med vatten dagligen för att det ska kunna rensas ut o lämna kroppen.  I denna bemärkelse kan eteriska oljor ge en oerhört stärkande effekt på ditt immunförsvar.

En sensation av välbehag skapas när du smörjer in kroppen med väldoftande rena oljor från naturen.

Beröringen när oljan smörjs in aktiverar det parasympatiska nervsystemet. Det får lugn och ro hormonerna att strömma ut i kroppen och ge en skön känsla av avslappning i kropp och sinne.

Yoga betyder förena. Att skapa balans i människan genom övningar av kroppskontroll, andningstekniker och utforskandet av de andliga dimensionerna är yogans främsta syfte . Vi kan skapa ett tydligare fokus och en bättre koncentration i yogan genom att använda aromatiska oljor och så även rökelser.

Låta dig själv få uttrycka sig fullt ut genom kontakten med ditt hjärta, själ och din fysiska kropp.

I vardagen är de eteriska oljorna naturligtvis lika användbara. Du kan ge dig själv små pauser och meditativa stunder under dagen genom att inhalera, smörja in en liten droppe på handlederna eller i nacken. Att droppa en eterisk oljedroppe i ditt dricksvatten ger en god effekt på till mående. Apelsin eller citron är välgörande och uppiggande för humöret och passar fint att använda i ditt dricksvatten. Pepparmynta och eukalyptus kan hjälpa till med fokus, mental skärpa, få igång blodcirkulation, lindra smärta och avhjälpa illamående. 

De dofter som är välgörande mot nedstämdhet och verkar antidepressivt och avslappnande är bland annat ros, jasmin, ylang-ylang, geranium, vintergröna, bergamott & neroliblomster.

Cypress, basilika & lagerblad är oerhört effektiva för att lindra smärta och avhjälpa kramp i musklerna. De är även jordande, centrerande och har en lugnande effekt på kropp och sinne.

Låt dig inspireras av växternas välgörande och läkande kraft inifrån och ut!

Yogalärare och instruktör,

Therese Elisabeth Höjermark