NOW Foods Ginger Root
Ingefära tillhör samma familj som kardemumma och gurkmeja och har använts i tusentals år som medicinalväxt i både Asien och Afrika. Romarna introducerade örten i Nordamerika och det blev en populär krydda i det senmedeltida köket.
Ingefära ser ut som en knölig rot, är olika i utseende och storlek samt fulladdad av nyttigheter. Ingefärsrotextrakt kommer från roten av den blommande växten Singiber Officinale i familjen Singiberaceae, eller ingefärsväxter. Den är rik på vitamin C, E och koppar. Ingefära innehåller en stor mängd gingeroler som är ett verksamt ämne som ger ingefäran dess speciella smak och bidrar till en temperaturhöjande känsla.
I kinesisk läkekonst använder man ingefära bland annat vid matsmältningsbesvär, illamående, en sund tarmflora och reumatisk värk. Den används också som slemlösande medel och vid hosta. Ingefära fungerar lugnande för magen, kan minska gaser, fungerar antiinflammatoriskt, kan minska smärta och svullnad i lederna, har en avgiftande effekt och stimulerar ämnesomsättningen och matsmältningen.
Ingefära stimulerar också kroppen att utsöndra galla som gör att fettet bryts ner samt sänker det onda kolesterolet. Den har en hög halt antioxidanter och stärker därför immunförsvaret. Dessutom har ingefära ett antal beståndsdelar som kan stödja sund kardiovaskulär funktion och främja ett balanserat immunsystem.
Ingefärsrot innehåller eteriska oljor samt starka smakämnen som gingeroler och shogaoler. Det har visat sig att det framförallt är gingerolena som har en medicinsk effekt. Ingefärsrot kan bidra till en friskare, yngre hud och hjälper till att stödja hjärtat.
Ingefärarot (Zingiber officinale).
Övriga ingredienser: Hypromellos (cellulosakapsel), stearinsyra (vegetabilisk källa) och kiseldioxid
Innehåll per dagsdos |
1 kapsel |
Ingefärarot |
550 mg |