Your Flora® Sensitive är ett symbiotiskt kosttillskott som stödjer vid IBS och obalans i magen. Symbiotika innehåller en mångfald av levande bakteriekulturer. Dessutom är Your Flora® rik på prebiotika, enzymer, aminosyror, peptider och kortkedjade fettsyror som är avgörande för en stark tarmslemhinna och välfungerande tarm.
Vi på Living Nutrition ser på tarmen som ett unikt och komplext ekosystem. Genom en omfattande fermenteringsteknik Living Culture Symbiotic ™ skapar vi symbiotika – en ny generation av probiotika som fungerar långsiktigt.
Symbiotika är rik på flera värdefulla ämnen som lever i symbios:
– Naturligt skapade mjölksyrabakterier når snabbt tarmen, har starka koloniserande egenskaper och anpassar sig efter din unika mikrobiota.
– Prebiotiska fibrer som är föda åt de goda bakterierna.
– Enzymerna stödjer en effektiv matsmältning och minskar risken för magbesvär, orolig matsmältning, bullrande mage och magknip.
– Postbiotika (näringsämnen producerade av bakterier under jäsning) stärker tarmväggarna och kan lindra irritationen i tarmvävnaden.
Your Flora® Sensitive är också berikad med medicinala örter; citronmeliss och pepparmynta, vilka är kända för att lugna irritabel tarm. Fermenterade örter absorberas lätt av tarmen och därmed verkar de snabbt kramplösande och lugnande för en orolig mage.
Varför fermentering? Living Culture Symbiotic™ skiljer sig avsevärt från probiotiskt tillskott. Vi kombinerar de mest ansedda jäsningsprocesserna – kefir och kombucha, för att skapa bredspektrum av mjölksyrabakterierna och även andra ämnen som spelar en viktig roll för tarmhälsa. Istället för miljarder av lab-tillsatta mjölksyrabakterier innehåller symbiotika ett komplett levande ekosystem.
Vet du? Under gynnsamma förhållanden kan bakterier fördubbla sig var 15-20 minut. I ogynnsamma förhållanden dör de. Till exempel kan en bakterie i en stödjande miljö föröka sig till 64 miljarder på 12 timmar. Å andra sidan kan 100 miljarder bakterier i en främmande miljö minska till noll på bara en timme. Därför spelar det mindre roll hur många miljarder bakterier finns i en kapsel utan hur många som kan faktiskt föröka sig.
Intressant fakta! Okinawaborna i Japan som konsumerar fermenterad soja har den friskaste och mest varierade tarmfloran i världen. Groddade sojabönor har en unik balans av aminosyror och polyfenoler. Genom jäsning bildas föreningar som stödjer matsmältningen och främjar ett hälsosamt tarmmikrobiom. Studier visar att fermenterad soja är den bästa näringen för tarmekosystemet. Jäsningen tar också bort anti-näringsämnen, vilket passar personer med sojaintolerans.
Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar
Näringsämne 2 kapslar % av DRI*
Grodda sojabönor (fermenterad, frystorkad) 300 mg
Pepparmyntablad (fermenterad, frystorkad) 200 mg
Citronmelissblad (fermenterad, frystorkad) 200 mg
* DRI = Dagligt referensintag
– DRI saknas
Ingredienser
“Kefir-kombucha fermenterade icke-GMO grodda sojabönor (Glycine max)*, pepparmynta (Mentha piperita) blad*, citronmeliss (Melissa officinalis) blad*. Kapselskalet består av vegetabilisk cellulosa. *Certifierade ekologiska ingredienser. Har en naturlig smak och färg från fermenterade örter. Utan fyllnadsmedel, bindemedel, hjälpämnen och andra tillsatser. Fermenterade grodda sojabönor anses vara den bästa källan för ett hälsosamt tarmmikrobiom och passar personer med sojaintolerans. Slutligen frystorkas de fermenterade plantorna för att bevara alla unika näringsämnen.
Vuxna: Under de initiala 3-4 veckorna rekommenderas intag av en kapsel på morgonen och en på kvällen. När effekten börjar märkas, kan dosen minskas till en kapsel per dag. Tas med eller intas före måltider för att främja matsmältningen. Vid behov kan det även tas mellan måltiderna för att minska uppblåsthet. Kapslarna kan öppnas och blandas i drycker eller mat. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Förvaras i rumstemperatur oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost. Om du ammar, är gravid eller funderar på att bli gravid, bör du rådfråga din läkare innan du använder denna produkt.