Starta dagen med chaga tinktur extrakt ( Sprängticka ) för att balansera kroppen och samtidigt stärka immunsystemet på djupet. Den har en välgörande effekt på hela systemet.
Chaga tinktur är ett potent och biotillgängligt extrakt.
Extraherat med hjälp av ultraljud ( UAE ) för en högre koncentration av bioaktiva ämnen.
Chaga Extract Tincture är fullständigt ekologisk. Svamparna är odlade med finsk PEFC/FSC certifierad björk som växtunderlag.
KÄÄPÄ Mushrooms högkvalitativa vatten- och alkoholextrakt av sprängticka, dvs. Chaga (Inonotus obliquus) är odlad i Finland. KÄÄPÄ Mushrooms produkter är fullständigt ekologiska, och svamparna är odlade med finsk PEFC/FSC certifierad björk som växtunderlag.
KÄÄPÄ använder även Ultrasonic Assisted Extraction (UAE) teknologi i extraktionsprocessen vilket bryter ner svampens cellväggar av kitin. Kitinet kan även brytas ner delvis med hjälp av alkohol, men med hjälp av UAE kan man extrahera de viktiga terpenföreningarna bättre ur svamparna. Trippelextraktionsprocessen gör att alla goda egenskaper och hälsofördelar finns kvar vilket gör dem till extrakt med premiumkvalitet.
KÄÄPÄ använder endast svampens fruktkroppar i sina extrakt, och inte spannmål eller fyllnadsmedel, vilket innebär en ren svampprodukt.
Dosering: Börja alltid med en testdos och öka sedan doseringen gradvis. Den rekommenderade maxdosen per dygn är 2ml (3 pipetter). På grund av att extrakten är starka, rekommenderas en veckas paus efter 3 månaders användning. Ej för gravida eller barn. Vårat favorit sätt att använda chaga tinktur på är att addera lite i kaffet, teet eller i sin smoothie. En pipett direkt under tungan går också utmärkt!
Vatten, alk. (22%)*, sprängticka* (*ekologisk)
Detta innovativa företag tog sin början då Eric Puro för 10 år sedan, 2014 på en bakgård kultiverade han svampar av olika slag.
Som med alla viktiga företag med rötter i Finland så börjar det oftast under möten och samtal i en bastu. Så även för KÄÄPÄ när Eric bjöd in sin vän, som i sin tur bjöd in en vän o tillika mycologist, Lorin von Long-Liebenstein. Dessa långa samtal mellan löyly ( bastubad ) och avanto ( isvaksbad ) ledde till att vännerna påbörjade detta projekt, utveckla ett nytt koncept och starta ett nytt företag 2016. Erics svampodlingar uppnådde helt nya nivåer och dimensioner. Kort därefter tillkom fler goda vänner såsom Henri Lokki och Seppo Riikonen för att samarbeta med grundarna till företaget.
Första svampodlings projektet skedde i Seppo och Arjas kök och garage. Kort därefter tillkom ytterligare en samarbetspartner, marknadsföringsexpert Otso Mursula som tillförde sina expertkunskaper från svampodlings industrin.
Finland är ett av de länder som har renast luft och vatten som någonsin blivit uppmätt, och dess rena skogar försäkrar att svamparna får tillgång till den allra renaste och mest hälsosamma födan – björkträden!